Радіо-новачок захоплює частоти. В інтересах "регіоналів"?

Четвер, 17 березня 2011, 10:59

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення передала одразу 55 частот маловідомій компанії "Новий обрій".

Як пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на учасників ринку, так багато частот одній компанії за останні 10 років ще не виділялося.

16 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на розподіл вільних радіочастот. Більшу їхню частину - 55 – отримала компанія "Новий обрій". Серед іншого, їй дісталися 12 із 15 частот радіо "Мелодія", яке припиняє існування.

"Новий обрій" здійснюватиме мовлення у Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Кіровограді, Ялті та інших містах.

Голова наглядової ради Business Radio Group ("Шансон", "Шарманка", "Music Радіо") Анатолій Євтухов зазначає: "55 частот - це чи не найбільша радіомережа за технічним покриттю".

Причому компанія "Новий обрій" досі не займалася радіобізнесом. "Це абсолютно новий гравець, який створює бізнес в інтересах окремих членів Партії регіонів", - каже джерело, ознайомлене з обставинами створення компанії.

На чолі "Нового обрію" - відомий на радіоринку менеджер Олексій Карпенко, колишній голова правління "Нашого радіо", який останнім часом курував технічні питання радіомовлення в "Українському Медіа Холдингу".

Назвати бенефіціарів компанії Карпенко відмовився, зазначивши лише, що в розвиток мережі буде інвестовано близько $500 тис.

У свою чергу, гендиректор "Мелодії" Станіслав Карпій заявив: "Для нас продаж майже всіх наших частот стала шоком. Нам цього року виповнилося б 10 років, а ліцензії видані нікому не відомій компанії".

Більше того, за інформацією джерела газети на рекламному ринку, "Новий обрій" створює холдинг, у який увійде ще одна радіомережа. Необхідні для цього частоти компанія має отримати на найближчому конкурсі.

На засіданні 16 березня Нацрада також розподілила інші частоти.

Радіостанції групи ТАВР отримали 12 дозволів. ТРК "Люкс" ("Люкс FM") отримали 1 частоту в Сімферополі, а приналежна їй ТРК "Праймедіа" (львівське "Радіо 24") виграла 3 частоти - у Луцьку, Івано-Франківську й Рівному. "Авторадіо", яке входить у "Український Медіа Холдинг", видали всього 1 частоту в Рівному.

Радіо "Шансон" отримало по 12 годин мовлення на частотах у Дніпропетровську й Макіївці, хоча Business Radio Group, яка володіє радіостанцією, подавала 59 заявок: 25 - для "Шансону" і 34 - для радіо "Шарманка".

Національна радіокомпанія, яка подала 102 заявки, отримала 17 відрізків мовлення в маленьких містах. Інші частоти в основному дісталися регіональним радіостанціям.

4 частоти - виставлені на повторний конкурс, а 8 перенесені в резерв, бо на них не було заявок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News