Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єжель сказав, скількох українців заберуть до армії

Середа, 2 березня 2011, 13:00

Цієї весни на службу до Збройних Сил планується призвати понад 26 тисяч осіб.

Про це на брифінгу заявив міністр оборони Михайло Єжель, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Планується призвати до лав Збройних Сил та інших військових формувань 26 тисяч 100 осіб", - зазначив міністр.

За словами Єжеля, 20 тисяч будуть призвані до Збройних Сил, у внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ - 5,1 тисяч осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 1 тисяча осіб.

Міністр оборони при цьому зазначив, що фінансування заходів, пов'язаних з весняним призовом, буде здійснюватися за рахунок держбюджету, Міноборони та інших центральних органів виконавчої влади.

"Що це за сума? Загальна сума на призов у цьому році це 5 мільйонів 298 тисяч гривень", - повідомив він.

Єжель при цьому зазначив, що 1 мільйон 683 тисячі гривень планується направити на підготовку до призову і 4 мільйони 244 тисячі гривень - на забезпечення харчування і перевезень особового складу.

"Гроші виділені, всі ці заходи почнуть проводитися, і розпочнеться плановий призов до лав Збройних Сил", - сказав міністр.

Крім того, він заявив, що Кабмін встановив чисельність Збройних Сил на рівні 192 тисяч осіб.

"Що стосується чисельності Збройних Сил, ви пам'ятаєте, дуже багато було спекулятивних заяв з цього приводу від деяких політиків, що не визначена чисельність. Сьогодні таке рішення прийнято було Кабміном, далі буде підготовлений закон і указ президента з цього приводу", - зазначив Єжель.

За інформацією міністра, чисельність Збройних Сил встановлена на кінець 2011 року - 192 тисячі осіб, з яких 144 тисяч - військовослужбовці.

Як відомо, чисельність української армії у 2010 році становила 200 тисяч осіб, з них 40 тисяч - цивільні особи, 160 - військові, з яких 60 тисяч - офіцери і генерали, 50 тисяч - військовослужбовці строкової служби, 50 тисяч - контрактники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...