Адвокати екс-глави Міноборони просять додаткового розслідування

Середа, 2 березня 2011, 19:37

Адвокати колишнього в. о міністра оборони Валерія Іващенка просять суд направити його справу на додаткове розслідування і змінити йому запобіжний захід.

Про це йдеться у клопотанні, переданому судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку в ході попереднього засідання з розгляду справи в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На переконання захисників Іващенка, "слідство ухилялося від дослідження реальних обставин справи, лише механічно збирало надумані факти і докази".

Як зазначили адвокати, їм і їхньому підзахисному слідчі Генпрокуратури не дали можливості повністю ознайомитися з матеріалами справи, а також наявними в них доказами.

Крім того, за їхніми словами, на досудовому слідстві не було встановлено розміру шкоди, який нібито своїми діями заподіяв державі обвинувачений і який є основою для обгрунтування обвинувачення.

При цьому адвокати звернули увагу суду на те, що через підписання Іващенко плану санації "Феодосійського судномеханічного заводу" Міноборони відбулося відчуження не цілого майнового комплексу, а лише його частини, і не на підставі затвердженого плану, а на підставі постанови Господарського суду Криму, який вивчив цей план, затвердив його, і дав дозвіл на реалізацію.

Крім того, адвокати підкреслили, що після відчуження частини майна підприємство не було виключено з державного реєстру.

У нього залишилися виробничі потужності, завдяки яким воно може виконувати покладені на нього функції з ремонту суден і двигунів.

У клопотанні адвокати просять також змінити запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

У свою чергу, представники сторони обвинувачення, даючи пояснення суду, зазначили, що істотних порушень в ході досудового слідства допущено не було, що нібито дає підстави для призначення справи до розгляду по суті.

Виходячи з викладеного, представники Генпрокуратури просили суд відмовити в задоволенні клопотання захисників Іващенка як в частині направлення справи на додаткове розслідування, так і зміни йому запобіжного заходу.

Заслухавши доводи сторін-учасниць процесу, суд пішов до нарадчої кімнати. Орієнтовно судове рішення буде оголошено о 13.00 4 березня.

Як відомо, 20 серпня 2010 року Генпрокуратура порушила проти Іващенка кримінальну справу за статтею зловживання владою або службовим становищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News