Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко переконаний, що Україна посилить ЄС

Середа, 2 березня 2011, 21:30

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле вважає, що угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом може бути підписана до кінця цього року.

Про це він заявив після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомляє "Радіо "Свобода".

На думку німецького міністра, "у разі продовження реформ та збереження демократичних цінностей і стандартів з українського боку угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом може бути підписана до кінця цього року".

В свою чергу Грищенко заявив, що "ми підійшли до того етапу, коли доведеться приймати дуже складні рішення, і сподіваємося на те, що такі рішення будуть прийматися з обох боків".

"Ми виходимо з того, що Україна може через укладення цієї угоди посилити конкурентоспроможність Євросоюзу. Так само, як і наше входження до європейського ринку може посилити тенденцію до ведення європейського стилю бізнесу в Україні. Це один із кроків нашої принципової мети - повної інтеграції до ЄС", - зазначив міністр.

Україна і Німеччина також домовились поглибити співпрацю у гуманітарній та науковій галузях.

При цьому німецька сторона готова збільшити кількість стипендій для українських студентів у рамках європейських освітніх програм та стипендій німецьких вузів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування