Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти CША: Суд блокує розслідування вбивства Гонгадзе

Четвер, 3 березня 2011, 10:27

Комітет з захисту журналістів глибоко стурбований останніми діями української влади, які ведуть до згортання прогресу десятирічного розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе

Так незалежна організація Комітет з захисту журналістів, яка базується в Нью-Йорку, прокоментуваларішення апеляційного суду, яким вбивство Гонгадзе більше не визнається замовним.

"Новий статус справи покладає відповідальність за вчинення злочину на єдиного винуватця – колишнього міністра внутрішніх справ (Юрія Кравченка). Та технічно не дає слідчим вийти за межі кола підозрюваних", - зазначається в повідомленні.

Прокурори провалили розслідування причетності до справи колишніх та нинішніх високопосадовців, включаючи колишнього президента Леоніда Кучму та тодішнього голову президентської адміністрації та нинішнього спікера Володимира Литвина. Вони довгий час підозрювалися у причетності до вбивства Гонгадзе.

"Це ніщо інше, як спроба влади блокувати подальше розслідування вбивства Георгія Гонгадзе", - вважає координатор програми в Європі та центральній Азії Ніна Огніанова.

"Всі виконувачі цього злочину, не зважаючи на ранг, вплив та посаду мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосила вона.

Комітет захисту журналістів – неприбуткова незалежна організація, метою якої є захист свободи преси у світі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...