На суддів, які захистили замовників убивства Гонгадзе, поскаржаться в комісію

Четвер, 3 березня 2011, 11:22

Київська незалежна медіа-профспілка називає упередженими суддів, які погодилися з тим, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе не було замовленим.

Медіа-профспілка вважає за необхідне звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із відповідною заявою, повідомляє прес-служба організації.

"Постанова слідчого про закриття кримінальної справи щодо Пукача О.П. в частині обвинувачення за п. "и" ст. 93 КК України (1960 р.) містить очевидну суперечність, а отже є незаконною, що відмовилися визнати суддя Печерського районного суду в м. Києві, та судді Апеляційного суду міста Києва, які розглядали справу за скаргами потерпілих у справі", - заявляє спілка.

"Рішення судів не є мотивованими, вони однозначно свідчать про упередженість суду та підігравання суду діям прокуратури, які спрямовані на прикривання замовників від кримінальної відповідальності та применшеня вини О.П. Пукача", - переконані у КНМП.

Медіа-профспілка вважає, що заперечення замовного характеру вбивства Гонгадзе "ляже чорною плямою на репутацію нинішньої влади і особисто Віктора Януковича".

"Оскільки президент і його команда підпорядкували судову систему собі, то кожне неправедне рішення пов’язується саме з ними", - пояснює журналістська організація.

Голова Комітету КНМП Юрій Луканов каже: "Ми спостерігаємо навмисне затягування справи, Олексій Пукач вивчає матеріали кримінальної справи вже понад 3 місяці".

"Генеральна прокуратура повинна б встановити графік вивчення матеріалів справи та оголосити коли ж справу буде нарешті передано до суду. Інакше вона перетвориться на нікчемний фарс і продемонструє ницість можновладців, які не бажають називати замовників цього вбивства", - переконаний він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування