Нацрада – Тимошенко: "Не створюйте з порушників борців за свободу слова"

Четвер, 3 березня 2011, 14:42

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає лідерів опозиції, зокрема Юлію Тимошенко, не маніпулювати фактами.

Про це йдеться в заяві Нацради у відповідь на заяву Тимошенко та її соратників про те, що у "Чорноморської телерадіокомпанії" відібрали ліцензію на мовлення у трьох селищах Криму за вказівкою президента Віктора Януковича.

"Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення категорично спростовує маніпулятивні заяви лідера опозиції Тимошенко щодо підстав непродовження терміну дії ліцензії кримській телекомпанії "Чорноморка", - сказано у заяві.

Нацрада зазначає, що ТОВ "Чорноморська телерадіокомпанія" систематично порушувала" законодавство та умови власних ліцензій, за що мала 3 попередження Національної ради.

У випадку таких порушень, згідно з законом "Про телебачення і радіомовлення", Нацрада приймає рішення про відмову у продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

Крім того, за твердженням Нацради, "Чорноморська телерадіокомпанія" продовжує мовити, "адже ліцензія, термін дії якої Національна рада не продовжила, стосується лише трьох населених пунктів, а саме: м. Нова Петрівка,  м. Совєтське, м. Чорноморськ, – а ця телерадіоорганізація має мережу із 17 частот по всьому регіону".

Зокрема, "Чорноморська телерадіокомпанія" мовить у містах Сімферополь, Севастополь, Євпаторія, Феодосія, Ялта (Паркове), Алупка, Алушта, Красноперекопськ, Джанкой, Заводське, Керч, Білогірськ, Судак, Щолкіне, селищах міського типу Нікіта і Партеніт.

Ліцензія ТРК чинна до 25 жовтня 2015 року, зазначає Нацрада.

Вона додає також, що "компанія під час конкурсу на мовлення матиме пріоритетне право".

"У котре звертаємося до лідерів опозиції не маніпулювати фактами і не створювати із затятих порушників українського законодавства опозиційних борців за свободу слова", - заявляє Нацрада.

Вона також запевняє, що "діє в межах своїх повноважень та відповідно до чинного законодавства України".

Раніше у четвер Тимошенко заявила, що у Чорноморської ТРК за вказівкою Януковича відібрали ліцензію на мовлення у трьох селищах Криму, а проти керівника каналу "Чорноморка" порушили кримінальну справу.

У свою чергу, БЮТівець Андрій Сенченко заявив з трибуни Верховної Ради про тиск на опозиційну телерадіокомпанію "Чорноморська".

Вважається, що контроль над "Чорноморською ТРК" через афілійовані структури належить нардепу БЮТ Сенченку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування