Мартинюк обізвав опозиціонера "салагою"

П'ятниця, 4 березня 2011, 10:25

Опозиція не змогла відсторонити першого віце-спікера Адама Мартинюка від ведення пленарного засідання у п’ятницю.

За відповідне рішення проголосувало лише 55 депутатів.

Питання про відсторонення Мартинюка було поставлено після інциденту, у результаті якого Мартинюк зневажливо висловився на адресу НУНСівця Андрія Парубія.

Зокрема, перший віце-спікер намагався вгамувати опозиціонерів, які вимагали розгорнутих відповідей на свої запитання від міністра освіти Дмитра Табачника.

"Ви дуже добре розумієте, що від того, що ви будете махати руками, нічого не зміниться. Це справа міністра, як він відповідає. Ви поставили запитання – він відповідає так, як вважає за потрібне", - сказав Мартинюк.

На це депутати від опозиції почали щось вигукувати зі своїх місць, демонструючи обурення.

"Я можу зараз закрити засідання! Він (Табачник) не диктує, які питання ставити, і ви не диктуйте, які він має давати відповіді", - сказав Мартинюк.

"А ви взагалі салага у цій Верховній Раді!", - звернувся Мартинюк до Парубія.

Згодом Парубій у кулуарах сказав, що Мартинюк після інциденту вибачився перед ним, однак усе одно порушив регламент Верховної Ради.

"Він вибачився в плані моральному, але в плані формальному він повівся надзвичайно некоректно", - сказав Парубій.

Він зазначив, що після того, як дві фракції надали першому віце-спікеру лист про відсторонення його від ведення засідання, Мартинюк, за регламентом, мав передати свої функції іншому віце-спікеру перед голосуванням за цю пропозицію.

"Фактично, це прямі норми регламенту. Він не провів обговорення даного питання і не передав питання ведення сесії іншому ведучому, а продовжував сам вести засідання, що, фактично, є грубим і цинічним порушенням регламенту", - заявив депутат.

"Це не є в даному випадку образою Парубія, це загальне ставлення до народних депутатів. Мартинюк є таким самим депутатом, як ми, і не може використовувати таку блатну армійську термінологію по відношенню до колег", - наголосив Парубій.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News