"Тризубівця", який сидів у СІЗО за Сталіна, випустили на підписку

Понеділок, 7 березня 2011, 14:29

Активіста ВО "Тризуб" Віталія Вишнюка, якого підозрюють у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, відпустили з запорізького СІЗО на підписку про невиїзд.

Запобіжний захід йому змінили у зв'язку з закінченням досудового слідства і станом його здоров'я, повідомляє "Наша Україна" з посиланням на прес-секретаря прокуратури в Запорізькій області Маріанну Піскунову.

Вишнюка перевезли в тубдиспансер Запоріжжя.

Водночас, Пилипа Тарана продовжують утримувати в Запорізькому СІЗО, незважаючи на тяжкий стан, повідомляє прес-служба партії.

Народний депутат Андрій Парубій запевняє, що після вихідних депутати-"нашоукраїнці" продовжать добиватися звільнення під підписку про невиїзд і надання термінової медичної допомоги Тарану.

За даними "нашоукраїнців", Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям.

Як відомо, 28 грудня 2010 невідомі відрізали голову пам'ятнику Сталіну, встановленому в травні минулого року на території обласного комітету КПУ. Того ж дня відповідальність за це взяла на себе організація "Тризуб".

У новорічну ніч невідомі підірвали даний пам'ятник. Відповідальність за це взяла на себе невідома організація "Перше січня".

У перші дні 2011 року за підозрою в пошкодженні пам'ятника Сталіну міліція затримала 9 осіб, серед яких члени організацій "Тризуб" і "Свобода". (За даними УНІАНу, правоохоронці за підозрою в пошкодженні пам`ятника Сталіну затримали 11 членів ВО "Тризуб").

Народні депутати від "Нашої України" домагалися інформації про стан здоров’я ув’язнених Вишнюка і Тарана та звільнення їх на підписку про невиїзд для необхідного лікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування