Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці світу закликають Януковича і К° припинити нищівний курс

Середа, 9 березня 2011, 07:30

Світовий конґрес українців закликає українську владу припинити "нищівний курс" щодо україномовної освіти в окремих регіонах.

Організація висловлює глибоку стурбованість загрозою закриття в Луганській та Донецькій областях низки освітніх закладів з українською мовою навчання.

Зокрема, йдеться про українські школи №77 та №44 у Макіївці, №19 у селищі міського типу Горняк, №3 у Лисичанську, №15 у Красному Лучі, №111 та Український гуманітарний колегіум у Донецьку, про що повідомлялося у пресі.

"Мотивуючи свої дії так званою оптимізацією шкільної мережі, браком фінансування та неукомплектованістю учнями відповідних шкіл, владні структури України планують закрити українські школи в Луганській та Донецькій областях. Це б позбавило школярів права навчатися державною мовою", - йдеться у заяві конгресу.

"Світовий конґрес українців закликає владні структури України припинити нищівний курс щодо україномовної освіти в Луганській та Донецькій областях та діяти згідно зі ст. 10 Конституції України", - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Він нагадав, що в цій статті "явно стверджується, що державною мовою в Україні є українська мова та що держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування