Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка розповіли про роботу з Януковичем

Середа, 9 березня 2011, 10:18

Між президентом та МЗС існують дискусії, але остаточне рішення залишається за главою держави.

Про це повідомив сьогодні директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин в інтерв'ю Ліга.

"Костянтин Грищенко не став би міністром закордонних справ, якби бачення пріоритетів розвитку країни в нього не збігалося з баченням президента Януковича й політичної сили, яку він представляє", - заявив Волошин.

"Безумовно, є внутрішні дискусії, але остаточне рішення приймає завжди президент, і це нормально, тому що відповідає Конституції", - додав він.

Коментуючи нещодавню критику Олега Рибачука на адресу роботи відомства, Волошин сказав: "Якщо Рибачук хоч колись читав українську Конституцію, то він побачив би, що зовнішню політику визначає президент, причому так було й у минулій редакції Конституції".

"І всі міністри закордонних справ завжди наслідували лінію, намічену президентом. Це стосується й Тарасюка, і Яценюка, і Огризка, і Порошенка, навіть у ситуації, коли Кабмін був у конфронтації із главою держави", - додав Волошин.

При цьому Волошин завірив, що всі публічні промови міністра пишуться винятково в будівлі міністерства. "А не десь в іншому місці, у чому нас намагаються звинуватити", - додав він.

"На міжнародних переговорах Грищенко, всі інші співробітники МЗС дотримуються директив, які офіційно затверджуються президентом. Інакше й бути не може", - заявив чиновник.

"І якщо Рибачук, коли був віце-прем'єром з питань європейської інтеграції, діяв інакше, то він елементарно порушував законодавство", - додав він.

Раніше деякі експерти висловлювали думку, що міністр закордонних справ Грищенко "гіперлояльний" до президента, а МЗС перестав бути центром зовнішньої політики. 

Рибачук, в минулому відповідальний за євроінтеграцію, також дозволив собі різкі вислови на цей рахунок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...