Табачник запевняє, що він роман Шкляра навіть не читав

Середа, 9 березня 2011, 11:54

Міністр освіти Дмитро Табачник заявляє, що не висловлював негативної думки про роман "Чорний Ворон" Василя Шкляра та навіть не читав його.

Про це він заявив журналістам, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на питання, чому Шкляра немає в указі президента про присудження Шевченківської премії, хоча раніше Шевченківський комітет висунув письменника на здобуття цієї премії, Табачник зазначив, що він не є членом комітету.

"Я ніколи жодного слова про його роман не говорив, оскільки я його не читав. А я висловлюю свої судження тільки про те, що знаю достовірно. Тому перестаньте розповсюджувати чутки", - підкреслив міністр.

Табачник повідомив, що зі Шкляром він знайомий особисто.

На уточнююче питання, чи відомо йому, чому Шкляр висуває претензії, міністр зазначив: "Чому ці претензії - я не знаю. Більш того, мене це не цікавить. Кожен має право на свою позицію".

"А я повторюю, що жодного разу ні в позитивному, ні в нейтральному, ні в негативному сенсі я про цей твір своєї думки не висловлював", - зазначив Табачник.

Як відомо, в середу, 9 березня, у Каневі буде вручена Шевченківська премія за низку художніх творів у розмірі 250 тисяч гривень кожна.

Напередодні вручення премії виник скандал, у результаті якого Василь Шкляр, автор роману "Чорний ворон", який визначив для премії Шевченківський комітет, фактично відмовився від премії, попросивши президента перенести його нагородження "на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування