Марчук не вірить, що його обвинуватять в убивстві Гонгадзе

П'ятниця, 1 квітня 2011, 15:27

Екс-секретар РНБО Євген Марчук сумнівається в тім, що слідство може пред'явити йому обвинувачення в справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Звичайно можна придумати якусь фантасмагорію, але її ще потрібно довести", - сказав він журналістам у п'ятницю після виходу з Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

"З того, що я бачу, і як працюють слідчі, а я в цьому трохи розбираюся, я не відчуваю...", - сказав Марчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому він підкреслив, що підписував протокол про нерозголошення ходу слідства, тому не може відповісти на питання журналістів про те, які питання йому задавав слідчий, і якими темами він цікавився.

Разом з тим, він уточнив, що в ході слідства відповідав на питання не тільки за той період, коли він обіймав посаду секретаря РНБО.

"Слідчий задає питання, які вважає необхідними для розкриття істини", - підкреслив Марчук, додавши, що ці питання стосуються також більш раннього періоду, ніж убивство Гонгадзе, але не пізнішого.

При цьому він відзначив, що слідчий ставить питання, що стосуються періоду, коли він очолював СБУ. "Абсолютно нормальне слідство", - сказав Марчук.

Він підкреслив, що поки що йому не відомо, чи заплановані якісь очні ставки з його участю і кого можуть запросити на такі очні ставки. Марчук також не уточнив, коли наступного разу прийде на допит.

За його словами, у нього є домовленість зі слідчим, що в понеділок наступного тижня вони зідзвоняться і слідчий призначить йому час приходу в прокуратуру.

При цьому екс-глава РНБО також повідомив, що поки що не оформив офіційно свою заяву до слідчого, про яку заявляв раніше.

Як повідомлялося, Марчук заявляв про наміри домагатися в рамках слідства в справі про убивство Гонгадзе розслідування діяльності групи фальсифікаторів, метою яких було показати його замовником злочину.

Марчук з 1963 року працював у КДБ СРСР. У 1991-1994 - глава Служби безпеки України, потім - віце-прем'єр, перший віце-прем'єр, а в 1995-1996 - прем'єр-міністр. У 1999 році балотувався в президенти України, однак у проміжку між першим і другим туром був призначений секретарем РНБО. З червня 2003 року по вересень 2004 року - міністр оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...