Азаров дав 14 мільйонів на Лавру

П'ятниця, 1 квітня 2011, 17:01

Виготовлення та введення в обiг ювiлейної пам'ятної монети "1011-2011. Софiї Київськiй 1000 рокiв" передбачено в планах пiдготовки та святкування тисячолiття заснування Софiйського собору Києва.

Вiдповiдний пункт iз примiткою "Нацiональний банк (за згодою)" внесено до плану заходiв, приурочених до цiєї подiї. План затверджено розпорядженням уряду вiд 30 березня 2011 року, оприлюдненим у п'ятницю, повідомля Інтерфакс-Україна.

Вiн також передбачає доручення Мiнiстерству iнфраструктури забезпечити випуск двох поштових марок i конверта, присвячених 1000-рiччю Софiї.

Серед iнших заходiв заплановано формування експозицiї та її показ у Францiї, у штаб-квартирi ЮНЕСКО фотовиставки "Софiя Київська: вiхи iсторiї", пiдготовка науково-популярних видань, мiжнародна конференцiя.

Крiм того, план передбачає виконання ремонту та реставрацiї Софiйського собору й пiвденної вежi, реконструкцiю її водоносних мереж, електромереж, упорядкування архiтектурного ансамблю. Вiдповiдальним за цi роботи визнано Мiнiстерство регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства.

Вартiсть робiт у планi не уточнюється.

Iншим розпорядженням вiд 28 березня передбачено перерозподiл коштiв держбюджету з резервного фонду на державнi капiтальнi витрати, це саме мiнiстерство отримало 14 млн грн на проведення ремонтно-реставрацiйних робiт на об'єктах Києво-Печерської лаври.
   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News