Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОСОЛЬСТВО: ПРЕС-СЛУЖБА ЯНУКОВИЧА НЕВІРНО ПРОЦИТУВАЛА СЕНАТОРА

Понеділок, 18 квітня 2011, 13:54

Сенатори США закликають владу України до демократичної реформи та висловлюють занепокоєння станом свободи преси.

Про це йдеться у повідомленні Відділу преси, освіти і культури Посольства Сполучених Штатів Америки.

"Сенатори висловили українським посадовцям своє занепокоєння щодо погіршення інвестиційного клімату і порушили низку прикладів, коли з американськими фірмами, включно із тими, що працюють у зерновому секторі, не поводяться справедливо", - зазначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, вони також підкреслювали, що хотіли б, аби Україна досягла успіху. 

"Для цього Україна повинна швидко рухатися вперед із реформами, включаючи економічні, судові та анті-корупційні заходи.  Це привабить закордонний капітал і підштовхне життєво необхідне економічне зростання", - сказано в повідомленні. 

Делегація також зустрілася зі старшим редакторським складом газети "Київ Пост" і вислухала інформацію про нещодавні події, які призвели до звільнення головного редактора Брайяна Боннера і наслідкового страйку більшості колективу "Київ Пост". 

Сенатори висловили уряду серйозну стурбованість, що звільнення Боннера підриває свободу преси.  Активна незалежна преса є обов’язковою умовою успіху демократії.

Також в повідомленні зазначається, що "прес-служба президента і деякі засоби масової інформації поширили цитати висловлювань сенатора Сешнза, не звіривши їх із ним". 

"У цитатах допущено неточності.  Сенатор рішуче заохочував демократичні реформи і економічне зростання на основі міцного верховенства права в Україні", - сказано в повідомленні.

У суботу прес-служба президента України навела комплементарну цитату Сешнза.

Його слова прес-служба Віктора Януковича процитувала так: "Хочу відзначити значний прогрес у розвитку України і у впровадженні реформ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування