Бойко обіцяє і далі втручатися у нафтовий ринок

Субота, 2 квітня 2011, 00:06

Держава завжди буде жорстко стежити за цінами на нафтопродукти.

Про це заявив міністр енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу Інтер.

"Всі інсинуації про те, що ціни на ринку нафтопродуктів відрегулює сам ринок...це неправда", - вважає він.

"Враховуючи чутливість цін для всіх галузей, для всіх сторін життя людей, уряд і держава завжди будуть жорстко стежити за цінами на нафтопродукти, і коригувати їх у бік зменшення", - заявив міністр.

"І, незважаючи на вакханалію в пресі, яка розгорнулася останнім часом щодо дій уряду по зниженню цін на нафтопродукти, ми будемо продовжувати цю політику", - додав Бойко.

Він привів у приклад Туреччини, де, "відпустивши ціни і понадіявшись на ринок, отримали сьогодні 2 євро за літр 95-го бензину".

"Держава завжди стежить за цим ринком, і завжди буде втручатися в дію його гравців, щоб не допускати так званої спекулятивної складової", - заявив міністр.

Крім того, Бойко сказав: "У нас є проблема, в основному вона стосується дрібних мереж, які час від часу додають неякісний бензин на своїх заправках".

"Ми прийняли рішення і купуємо 12 машин - пересувних лабораторій, якими будемо проводити аналіз якості бензину, а також вводимо таке поняття, як маркер. Кольоровий маркер, який будемо застосовувати для того, щоб викрити ці дрібні мережі", - зазначив він.

Бойко висловив сподівання, що дана система запрацює влітку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...