Росія "сватає" Україні свій захист від ракет замість європейського

Субота, 2 квітня 2011, 10:34

У рамках створення Європейської системи протиракетної оборони Росія могла б поставити Україні новітні комплекси ППО С-300, які раніше планувалося поставити до Ірану.

Таку думку висловив директор Центру аналізу світової торгівлі зброєю Ігор Коротченко у п’ятницю на прес-конференції в Москві, повідомляє УНІАН.

"Нині в Росії є комплекси С-300 ПМУ-2, які передбачалося поставити Ірану (після введення санкцій ООН Росія припинила поставки до Ірану комплексів С-300). Це можна продати Україні", - сказав Коротченко.

За його словами, для цього Україні треба дати або кредит, або домовитися про оплату живими грішми. Коротченко відзначив, що сума такого контракту оцінюється в розмірі близько 800 млн. доларів.

Як відзначив експерт, поставка таких комплексів дасть Україні змогу укріпити свою протиповітряну оборону від ударів оперативно-тактичних ракет, а також підняти імідж президента України.

"Росія могла б узяти на себе в рамках своєї секторальної ділянки ЄвроПРО відповідальність не тільки за свою територію, а й територію України і Білорусі, і тим самим відповідати, що жодна ракета з Ірану не уразить мету на території України", - сказав Коротченко.

За його словами, Білорусь послідовно укріплює свої можливості у сфері систем ПВО-ПРО, а Україна перебуває на узбіччі цього процесу.

Коротченко переконаний, що такі переговори між Україною і Росією можуть мати реальні результати, на відміну від переговорів, які Київ веде з Брюсселем, де "більше політичного піару і мало конкретних заходів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування