У Лівії коаліція помилково обстріляла повстанців

Субота, 2 квітня 2011, 18:17

Один з літаків сил коаліції, покликаних забезпечувати виконання заборони на польоти над Лівією, завдав удару по автоколоні повстанців.

Колона з п'яти автомобілів, у складі яких була машина швидкої допомоги, рухалася по дорозі з міста Брега в Адждабія.

Як передає кореспондент Бі-бі-сі, щонайменше 15 людей загинули. За його словами, колона розвернулася і попрямувала назад до Бреги.

За попередніми даними, винищувач відкрив вогонь у відповідь на стрілянину в повітря з колони. Поки не зрозуміло, хто саме і чому вирішив відкрити вогонь.

"Нам відомо про факт обстрілу повстанців винищувачем сил коаліції на Сході Лівії. На даний момент подробицями ми не володіємо і намагаємося розібратися в тому, що трапилося", - йдеться у заяві НАТО.

Тим часом офіційний Тріполі відкинув пропозицію повстанців припинити вогонь з умовою, що сили, вірні полковникові Каддафі, будуть відведені від міст, контрольованих опозицією.

Лідер повстанців Мустафа Абдель Джаліль, який очолює тимчасову Національну раду опозиції, заявив, що головною метою опозиції є відхід Каддафі у відставку.

"Ми згодні припинити вогонь на тих умовах, що наші брати на заході країни можуть вільно висловлювати протест, а війська, що оточують ці міста, будуть відведені назад", - сказав Джаліль після зустрічі зі спеціальним посланцем ООН Абдулом Ілла Хатібі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування