Рада услід за Думою проти порівняння СРСР із Третім рейхом

Середа, 20 квітня 2011, 11:04

Верховна Рада протестує проти спроб "героїзувати колабораціоністів - пособників гітлерівців".

Про це йдеться у заяві українського парламенту "До 65 річниці Нюрнберського трибуналу над фашистськими злочинцями", за яку проголосували 233 депутати з 226 необхідних.

У документі, авторами якого є комуністи Петро Симоненко та Ігор Алескєєв зазначається, що героїзація колабораціоністів "є злочином перед пам`яттю мільйонів наших співвітчизників, які віддали своє життя у двобої з фашизмом, за честь, свободу і незалежність Батьківщини".

"Верховна Рада привертає увагу української громадськості та світової спільноти до того, що останнім часом певні політичні сили в Україні та міжнародних парламентських структурах роблять активні спроби, спрямовані на перегляд висновків Нюрнберзького трибуналу", - йдеться у заяві.

Депутати вважають, що "цим, по суті, піддаються ревізії підсумки Другої світової війни".

"Аморальними є намагання покласти на СРСР рівну з гітлерівською Німеччиною відповідальність за її розв`язання і тим самим виправдати нацистів, їх пособників за вчинені страхітливі злочини проти людства", - зазначається у заяві.

Також Верховна Рада підтримала ухвалену 16 листопада 2010 третім комітетом Генасамблеї ООН резолюцію "Неприпустимість певних видів практики, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: