Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заветував забирання дітей татами, щоб їх не забрали чужі

Неділя, 3 квітня 2011, 12:46

Президент Віктор Янукович наклав вето на закон про обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку, щоб запобігти торгівлі дітьми.

Про це йдеться в поясненні представник президента у Конституційному Суді Олени Лукаш, яке наводить у неділю прес-служба президента.

Як відзначила Лукаш, цілком підтримуючи обов’язок батька забрати дитину з пологового будинку, якщо цього не зробила мати, Янукович вважає, що це положення потребує чіткої деталізації у питанні, яким чином має бути встановлено батьківство для дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі.

За її словами, відсутність у положенні такої норми може спричинити ризики зловживання механізмом забирання дітей із пологових будинків, інших закладів охорони здоров'я невідомими людьми з метою торгівлі дітьми.

Президент вважає за необхідне визначити, що батьківство стосовно дитини має бути визначено у свідоцтві про народження дитини або визнано рішенням суду, зауважила Лукаш.

Водночас, за її словами, потребують вирішення і питання надання добросовісному батьку гарантій, які б уможливили виконання ним запроваджуваного обов'язку, що не було зроблено Верховною Радою.

Наприклад, законом передбачено, що у випадку не забирання дитини з пологового будинку батько через шість місяців буде позбавлений батьківських прав. Це, за словами Лукаш, несправедливо щодо добросовісних батьків, які не можуть забрати дитину з поважних причин.

"Президент вважає за доцільне визначити в законі механізм повідомлення батька про те, що в нього виник обов'язок забрати дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я", – наголосила Лукаш.

Порядок такого повідомлення батька, згідно з доповненнями президента, повинен визначити Кабінет міністрів.

Як повідомлялося, у суботу президент наклав вето на закон "Про внесення зміни до статті 143 Сімейного кодексу щодо обов'язку батька забрати дитину з пологового будинку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування