Адвокат Кучми буде доводити, що не допомагав Пукачу

Неділя, 3 квітня 2011, 22:33

Адвокат Ігор Фомін має намір у понеділок оскаржити своє відсторонення від захисту інтересів екс-президента Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до справи Георгія Гонгадзе.

"Скаргу ми здамо в понеділок, ми плануємо", - сказав Фомін в інтерв'ю 5 каналу, повідомивши, що скарга буде подана до суду і генеральному прокурору.

Однак адвокат назвав найбільшою проблемою в цьому оскарженні те, що за чинним законодавством України воно буде розглянуто лише у попередньому судовому засіданні.

"Тобто не зараз, коли право мого клієнта порушене, як я вважаю, і як він вважає, а лише тоді, коли справу буде закінчено і буде направлено до суду. Лише на цій стадії суд буде розглядати, чи законною була моя скарга і чи порушене право клієнта на захист", - зазначив Фомін.

Адвокат також зазначив, що його юридична допомога Олексію Пукачу в 2003 році була незначною і закінчилася після того, як справу було засекречено.

"У мене не було допуску до держтаємниці. У мене й сьогодні його немає. Я досить впевнено відстоюю свою позицію в тому, що юридичної допомоги пану Пукачу в справі щодо вбивства Георгія Гонгагдзе я ніколи не давав", - зазначив адвокат.

Тим більше, за словами Фоміна, він не надавав Пукачу юридичної допомоги у справі з організації злочину. "У нашій кримінальній справі Пукач є свідком. Не треба бути юристом, щоб розуміти, що те, що я юридичну допомогу свідку Пукачу не давав, це 100%", - зазначив він.

Як повідомлялося, в середу Фомін був відсторонений Генпрокуратурою від захисту Кучми через те, що в 2003 році надавав юридичну допомогу Олексію Пукачу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування