Назарбаєв переміг на президентських виборах у Казахстані

Понеділок, 4 квітня 2011, 09:08

Чинний президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, за попередніми даними, переміг на виборах глави держави, які відбулися 3 квітня.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на Центральну виборчу комісію Казахстану.

"На цей момент голоси виборців розподілилися таким чином - за Жамбила Ахметбекова проголосували 1,4%, за Мелса Єлеусізова - 1,2%, за Гані Касимова - 1,9%, за Нурсултана Назарбаєва - 95,5%", - повідомив попередні дані голова ЦВК Куандик Турганкулов у понеділок в Астані.

Він підкреслив, що "це не остаточні, а попередні підсумки голосування, тому що протоколи територіальних виборчих комісій до нас тільки стали надходити, на що виборним законодавством відводиться дводенний термін".

"У міру надходження протоколів ми будемо уточнювати дані, як по явці, так і за результатами голосування", - сказав голова ЦВК.

"Щодо остаточних підсумків позачергових виборів президента Казахстану, які відбулися 3 квітня поточного року, то, відповідно до виборчого законодавства, Центральна виборча комісія повинна встановити їх на підставі протоколів виборчих комісій не пізніше ніж у семиденний термін після виборів, тобто не пізніше 9 квітня 2011 року", - повідомив Турганкулов.

Для перемоги на виборах кандидату необхідно було набрати більше 50% голосів.

Сам Назарбаєв назвав історичними дострокові президентські вибори, які відбулися в неділю.

"Ми усьому світу ще раз довели демократичність нашого суспільства, наші досягнення", - сказав він у ніч на понеділок у ході відвідування свого передвиборного громадського штабу в Астані, повідомляє президентська прес-служба.

"Вибори ці були відкритими, чесними. Правоохоронні органи стежили за законністю. Всім кандидатам у президенти були дані рівні права, доступ до засобів масової інформації, можливість у всіх областях, районах, містах, селах виступати зі своїми програмами, зі своїми ідеями", - сказав Назарбаєв.

Він підкреслив, що спостерігати за виборами в Казахстан прибули 1059 іноземних спостерігачів, 200 іноземних журналістів, яким "була дана можливість безперешкодно брати участь у всьому процесі голосування, стежити за виборами".

"І зараз екзит-поли, які були проведені, показали, що казахстанський народ знову підтримав мій курс на реформи, на модернізацію суспільства, на підйом благополуччя казахстанців, кожного казахстанця, кожної сім'ї, кожної людини", - заявив Назарбаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News