Депутата "Батьківщини" на Хмельниччині вбили через бізнес?

Понеділок, 4 квітня 2011, 09:35

Слідство вважає малоймовірним, що депутат Хмельницького облради від "Батьківщини", бізнесмен Адам Яхієв був убитий із політичних мотивів.

Про це повідомив газеті "Комерсант-Україна" на умовах анонімності співробітник УМВС.

За його словами, слідство розглядає декілька версій убивства Яхієва, яке відбулося 2 квітня в будинку депутата в селі Жовтневе Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

"Пострілу ніхто не чув. Слідів знаходження сторонніх осіб у будинку не виявлено, хоча вікно кімнати, де був убитий, було відчинене. Зброя на місці злочину не знайдена, у зв'язку з чим у міліції виключають версію про самогубство", - сказав співробітник УМВС.

За його словами, у загиблого – вогнепальне поранення в області скроні, у голові виявлена куля калібру 9 мм.

Одним із найбільш імовірних мотивів убивства в міліції вважають підприємницьку діяльність Яхієва, який був генеральним директором ВАТ "Адамс" (підприємство з переробки сільгосппродукції: випускає овочеві консерви, реалізує борошно й крупи).

"Одна з робочих версій - проблеми з бізнесом", - сказав співрозмовник "Комерсанта".

Голова Хмельницької облради Микола Дерикот зазначив, що в Яхієва не було конфліктів із обласною владою: "Завжди були нормальні робочі відносини".

Водночас, джерело газети "Сегодня" в МВС сказало, що бізнес-розбірки - одна з ключових версій убивства, але не відкидаються поки й інші. "Нібито незадовго до вбивства Яхієв став банкрутом. Не відкидаємо поки політичний і побутовий мотиви", - сказали виданню у МВС.

Однопартійці депутата повідомили, що він був убитий уночі в своїй спальні.

"Кілери добре підготувалися. У кімнату, де знаходився Адам Михайлович, вони пробралися через вікно. Убили й пішли", - сказав депутат облради від "Батьківщини" Василь Кравчук.

"У нього (Яхієва) залишилися дружина й четверо дітей. Одна з дочок розповіла, що крізь сон чула шерех у спальні, але подумала, що це батько прокинувся. Він спав один", - додав він.

За словами Кравчука, Яхієв загинув напередодні зборів акціонерів свого підприємства.

А голова Кам'янець-Подільського осередку Партії регіонів Володимир Мельниченко сказав: "Не можна використовувати чиюсь смерть у політичних іграх! Наскільки я знаю, ця людина (Яхієв) був винен чимало грошей кредиторам, останнім часом у нього виникли труднощі з виплатами".

"Навіть якби він захотів перейти в Партію регіонів, то наше керівництво було б проти", - сказав він, реагуючи на слова лідера "Батьківщини" Юліи Тимошенко про те, що Яхієв відмовлявся переходити в Партію регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування