Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставнійчук хотіли взяти до Януковича ще рік тому, але "переграли"

Понеділок, 4 квітня 2011, 10:41

Марину Ставнійчук планували взяти на роботу в Адміністрацію президента Віктора Януковича одразу після його інаугурації.

Про це сказало газеті "Сегодня" джерело, "близьке до Банкової" (Адміністрація президента).

"Ще при призначеннях в АП у лютому 2010-го було вирішено, що на своїх посадах залишаться Гончарук і Ставнійчук, але потім усі переграли, взявши Андрія Портнова з БЮТ", - сказало джерело.

"Зараз попереду - закон про вибори й зміни Конституції, по яких Януковичу дуже важливе позитивне рішення Венеціанської комісії, з якою має серйозний досвід Ставнійчук (вона - член цієї комісії). Тому він і пішов на цей крок", - зазначив співрозмовник газети.

"Тим більше, що в штаті звільнилося місце після звільнення Васильєва", - додав співрозмовник (заступник голови АП Геннадій Васильєв повернувся в парламент).

Сама Ставнійчук газеті "Комерсант-Україна" окреслила свої нові обов'язки так: "У коло моїх обов’язків увійдуть питання, пов'язані з законодавством, що буде предметом розгляду Європейської комісії "За демократію через право". Швидше за все, це будуть проблеми конституційного розвитку й виборчого законодавства".

Крім того, вона підтвердила, що може взяти на себе керівництво роботою Конституційної асамблеї, створенням якої зараз займається перший президент України Леонід Кравчук.

"Зрозуміло, що Конституційна асамблея має діяти як професійний, політично не ангажований орган. Але оскільки вона за своєю природою є дорадчим органом при президенті України, то певний режим співпраці з членами асамблеї, робочою групою, експертними групами, мабуть, буде", - заявила Ставнійчук.

Як відомо, саме під її керівництвом група експертів підготувала проект Конституції, який Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду навесні 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування