У Польщі підганяють Україну в зону вільної торгівлі з ЄС

Понеділок, 4 квітня 2011, 11:50

У Євросоюзі сподіваються завершити переговори щодо Зони вільної торгівлі з Україною до кінця цього року.

Про це сказав депутат Європарламенту від Польщі Павел Залевський, передає Радіо "Свобода".

Він наголосив: оскільки Польща головуватиме в Євросоюзі у другому півріччі цього року, Україна матиме оптимальні умови для вирішення цього питання.

"Ми також розглядаємо угоду про Зону вільної торгівлі не лише як можливість налагодити і збільшити товарообіг між Україною та ЄС, а й як важливий інструмент для подальшої інтеграції України до Євросоюзу, а також як міцний фундамент для поширення європейських стандартів в Україні", - зазначив польський політик.

У понеділок, 4 квітня, у Брюсселі розпочинається 16-й раунд переговорів щодо угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Валерій П’ятницький, який очолює українську делегацію на переговорах, каже, що ключовим завданням угоди є вихід українських виробників на нові ринки.

"Коли ми говоримо про угоду щодо вільної торгівлі, ми кажемо, в першу чергу, що хочемо бачити себе на нових ринках, а не просто думаємо про те, як би захистити свій ринок. Якщо ідея лише в тому, як захистити свій ринок, то не треба було взагалі починати переговори", - зазначив він.

Офіційні переговори щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі проходять у рамках трьох блоків: торгівлі товарами, блоку щодо послуг, інвестицій та руху капіталу, а також блоку щодо правил торгівлі. Напрямків переговорів 18 – від тарифної пропозиції до відкритості компаній.

Як відомо, Росія попередила про запобіжні заходи зі свого боку в разі, якщо Україна й Євросоюз домовляться про створення зони вільної торгівлі й неконкурентні українські товари підуть на російський ринок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News