Колесніков стверджує, що "лоукости" самі не просяться в Україну

Вівторок, 5 квітня 2011, 14:49

Віце-прем'єр Борис Колесніков заявляє, що бюджетні авіакомпанії мають усі можливості для початку польотів в Україні.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна готова сьогодні підписати будь-які комерційні договори з low-cost перевізниками... За останні чотири місяці ми не отримали жодної офіційної пропозиції на відкриття low-cost", - сказав Колесніков.

За його словами, за подачі пропозиції компанія зможе протягом 15 днів відкрити рейс.

Колесніков також виключив можливість надання повітряним перевізникам України і Росії п'ятого ступеня свободи при взаємному відкритті авіаційних ринків двох держав.

"Думаю, буде все, крім п'ятого ступеня свободи", - сказав він.

За прогнозами Колеснікова, переговори з російською стороною завершаться до кінця липня.

П'ята ступінь свободи для авіаперевізників, згідно з європейськими нормами, передбачає можливість виконання рейсу між двома державами авіакомпанією з третьої країни з маршрутом з відправною точкою або місцем призначення в країні її реєстрації.

Раніше українські авіаперевізники виступали за зняття обмежень у повітряному просторі між Україною і Росією, називаючи цей ринок найбільш зарегульованим.

Як відомо, раніше Колесніков заявляв, що пускати в Україну іноземних авіаперевізників невигідно, оскільки тоді українські авіакомпанії залишаться без роботи.

"Ми готові підписати договір про відкрите небо з Росією та Ізраїлем, з якими у нас безвізовий режим. Ось з Росією переговори майже закінчені. Думаю, що до середини літа закінчимо", - сказав Колесніков.

Водночас представники іноземних авіакомпаній, що працюють в Україні, скаржилися на бюрократію і затягування видачі дозволів українською владою.

Про свою готовність почати літати в Україну заявили шість лоу-кост авіакомпаній - російська "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британський Easy Jet.

"Так, у нас є плани почати літати в Україні, проте українська сторона нам не дає дозволу. Ми ведемо переговори з вашою авіаційною адміністрацією, але безуспішно. У нас проблема в отриманні прав на польоти, на кількість рейсів, які ми б хотіли здійснювати", - розповіла менеджер відділу зі зв'язків з громадськістю авіакомпанії Air Berlin Сабіна Теллер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування