Каддафі готовий на поступки, аби тільки залишитися

Вівторок, 5 квітня 2011, 15:15

Лівійський уряд готовий піти на політичні реформи, але лідер Муаммар Каддафі має залишатися при владі.

Про це заявив представник лівійської влади Муса Ібрагім.

"Ми можемо створити будь-яку політичну систему, провести будь-які зміни: конституція, вибори, все що завгодно, але наш лідер має вести нас вперед", - сказав він.

Фото Nasser Nasser / AP 

У свою чергу повстанці вже відмовилися від такої пропозиції.

"Ця війна показала усьому світу, що сини Каддафі не відрізняються від нього. Вони й Каддафі - це дві сторони однієї монети... Нема сенсу вести переговори з ними", - сказав представник опозиції Іман Бунгайгіс, передає Al Jazzera.

У той же час син Каддафі Сейф Аль-Іслам розповів ВВС, що міністр закордонних справ Муса Куса не зраджував Лівію, а поїхав туди на лікування.

"Британський уряд каже: у вас немає імунітету, поки ви не почнете співробітничати. Він (Муса Куса) хворий і старий, і якщо ви все це так обставляєте без імунітету... він видає смішні історії", - сказав Каддафі-молодший, коментуючи критику режиму з боку екс-міністра.

фото ВВС 

У той же час на півночі Лівії тривають бої між урядовими військами й повстанцями. Місто Аль-Брега переходить із рук у руки. Ідуть бої й за третє місто країни Місурату.

Облога цього міста триває вже шостий тиждень. Всі останні дні війська Каддафі обстрілюють Місурату з танків і мінометів. Справжню війну проти мирного населення розв'язали снайпери, повідомляє Euronews.

Люди бояться виходити з будинків, навіть за найнеобхіднішим. Лікарні Місурати переповнені, у них не вистачає ліків і засобів анестезії.

У той же час, літаки західної коаліції відновили бомбардування позицій урядових військ у районі лівійського міста Брега.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування