Депутати попросили швидше пустити українців в Європу

Вівторок, 5 квітня 2011, 18:34

Верховна Рада просить Європейський Союз зняти довгостроковий статус з перспективи запровадження безвізового режиму для громадян України.

Відповідна заява міститься в постанові "Про Заяву Верховної Ради України "Про співробітництво між Україною та Європейським Союзом у візовій сфері" прийнятій у вівторок.

Зокрема, Рада закликає ЄС "продемонструвати політичну волю та зняти довгостроковий статус з перспективи запровадження безвізового режиму для громадян України, включивши відповідне положення до майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Крім того, парламентарі просять забезпечити обов’язковість надання пояснень заявникові у випадку відмови у видачі візи згідно з відповідними положеннями Візового Кодексу ЄС.

Також Рада просить здійснювати подальші кроки для створення належних умов при поданні документів та отриманні віз українськими заявниками у посольствах та консульствах держав-членів ЄС.

Відповідно до постанови, Кабінетові міністрів потрібно забезпечити ознайомлення відповідних інституцій Європейського Союзу та його держав-членів з висловленою у заяві позицією Верховної Ради щодо співробітництва України з ЄС у візовій сфері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...