Активісти Податкового майдану вимагають голову Могильова

Середа, 6 квітня 2011, 10:33

Слідство не повідомляло обвинуваченим у пошкоджені плитки на Майдані Незалежності про направлення справи до суду.

Як зазначає прес-служба Коаліції учасників помаранчевої революції, прокуратура повідомила, що ця справа була направлена до суду 1 квітня.

"Ще 31 березня проводилися слідчі дії...Тож до прокуратури справа могла потрапити лише 1 квітня. А в обід її передали до суду", - йдеться у повідомленні.

"Отже, протягом двох-трьох годин прокуратура "уважно вивчила" 10 томів кримінальної справи", - зазначили у організації.

КУПР заявила, що "слідство відносно учасників грубо сфабрикованої справи про "пошкодження плитки на Майдані" було проведено з порушеннями усіх норм закону, дії ГУ МВС в Києві та прокуратури Києва є незаконними, а їх висновки очевидно сфальсифікованими".

Організація вимагає "негайного звільнення з органів МВС та притягнення до кримінальної відповідальності слідчого Сеперовича, який винен у зумисній фальсифікації справи проти лідерів підприємницького Майдану".

Також КУПР вимагає негайного звільнення керівництва столичної прокуратури, відставки міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і притягнення їх до кримінальної відповідальності за "зумисну фальсіфікцію справ проти лідерів підприємницького Майдану".

"У разі невиконання наших вимог ми залишаємо за собою право ініціювати дієві заходи, зокрема безстрокові акції протесту на захист Конституції", - наголошується у повідомленні.

Як відомо, наприкінці 2010 року підприємці проводили безстрокову акцію проти ухвалення Податкового кодексу, у зв’язку з чим на Майдані Незалежності в Києві було розбито наметове містечко.

Згодом було порушено справу про пошкодження покриття на Майдані Незалежності дротами для встановлення наметів та перекриття підприємцями руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування