МЗС пояснює Європі, що хотів сказати Янукович

Четвер, 7 квітня 2011, 13:45

Співпраця України з Митним союзом не буде суперечити курсу на членство в ЄС.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"МЗС України працює над тим, щоб донести до всіх наших закордонних партнерів зміст щорічного послання президента Віктора Януковича до Верховної Ради", - зазначив він.

"Розраховуємо, що наші партнери, особливо в ЄС, найуважнішим чином поставляться до чітко окреслених президентом України пріоритетів. І це поставить крапку в абсолютно необґрунтованій дискусії, яка розгорнулася в останні дні, про нібито можливе відхилення України від євроінтеграційного курсу", - сказав Волошин.

За його словами, президент у своїй промові чітко вказав на те, що Україна націлена на вступ до ЄС, і в рамках цього партнерства розраховує до кінця року завершити переговори щодо угоди про асоціацію.

"При цьому, безумовно, відносини, в тому числі і в торгово-економічній сфері з Росією, Білоруссю і Казахстаном та іншими країнами СНД, також є нашим пріоритетом, який безпосередньо відповідає нашим економічним інтересам", - заявив дипломат.

"І Україна буде шукати всі можливі шляхи для розвитку цього партнерства з нашими східними сусідами, проте, рівно в тій мірі, в якій це не суперечить нашому пріоритетному курсу на членство в ЄС", - додав Волошин.

Як відомо, у зверненні до Верховної Ради Янукович заявив, що подальший розвиток відносин з Митним союзом Росії, Білорусії і Казахстану буде спиратися на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю, і можливе укладення пакетної угоди про співпрацю за формулою "3+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News