Європа відмовилась давати Україні перспективу

Четвер, 7 квітня 2011, 15:27

Європарламент підтримав резолюцію щодо Східного виміру Європейської політики сусідства, відкинувши положення про погіршення ситуації в Україні.

Відповідне голосування відбулося в четвер у Страсбурзі під час пленарного засідання Європейського парламенту.

Зокрема, Європарламент не підтримав поправку, автором якої був депутат Марек Сівець.

Він пропонував визначити, що "перспектива вступу, відповідно до ст.49 угоди про ЄС, може бути обґрунтована для наших країн-партнерiв, i наголосити на важливості надання перспективи членства та європейської інтеграції як рушійної сили для проведення реформ".

Водночас Європарламент не підтримав поправку, запропоновану німецьким депутатом Михаелем Галлером, в якій пропонувалося відзначити розвиток негативних тенденцій у країнах-партнерах, додавши до оригінального тексту, в якому згадувалася лише Білорусь, й Україну.

У дипломатичних колах зазначають, що поправка Сiвця була значущою для української сторони, але говорять i про те, що всі необхідні положення щодо закріплення за Україною перспективи членства Європейський парламент уже ухвалив.

Зокрема, відзначено резолюцію Мiхала Камiнського, в якій таке положення прописано чітко, а також нещодавню резолюцію щодо України, де параграф 49 угоди про ЄС було безпосередньо включено до мотивувальної частини документа.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування