Чорновіл хоче, щоб допитали Ющенка

Четвер, 7 квітня 2011, 17:43

Депутат Тарас Чорновіл вважає, що у справі про загибель його батька повинен бути допитаний Віктор Ющенко.

Про це він заявив журналістам на прес-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Кажуть, що у зв'язку зі справою мого батька, я звинуватив, мало не у вбивстві мого батька, Віктора Ющенка. Я хотів би тут дати деякі розшифровки. У мене немає звички звинувачувати без рішення суду", - сказав Чорновіл.

"Я можу виносити моральні звинувачення, політичні звинувачення, які не несуть кримінального характеру. Що стосується кримінальних - я як про нього, так і про Кучму, навіть про Кравченка, поки немає рішення суду, не дозволю собі сказати, що ці люди вбивали мого батька", - зазначив депутат.

За його словами, для ефективного розслідування кримінальної справи, Ющенко повинен бути допитаний за кількома епізодами.

"Перший епізод пов'язаний ще з періодом до вбивства. Ця нарада, яка проводилася в кабінеті Ющенка в Нацбанку з лідерами і представниками низки національно-демократичних сил", - сказав Чорновіл.

"Головне питання, яке тоді стояло - що робити з Чорноволом, який не дає перетворити Ющенка у лідера всіх національно-демократичних сил", - розповів він. За словами депутата, ця зустріч відбулася в кінці 1998 року.

"Другий момент - я б хотів, щоб Ющенко допитали з приводу діяльності однієї з головних штабів Леоніда Кучми на виборах 1999 року - фонду "Соціальний захист". Віктор Андрійович був його главою", - додав Чорновіл.

За його словами, через цей фонд здійснювались всі головні організаційні, юридичні, фінансові передвиборні операції.

"У мене є всі підстави вважати, що відносно даного фонду приймалося рішення, щоб усунути від виборчої кампанії В'ячеслава Чорновола. Спочатку політично, ніхто не збирався його вбивати до того моменту, поки була активізована стадія його політичного розгрому", - сказав депутат.

"Але, коли фактично розкол в Русі був подоланий, я вважаю, що в цьому Фонді приймалися всі головні рішення", - заявив Чорновіл.

Також, на думку депутата, Ющенка повинні допитати про його стосунки з Юрієм Кравченком, "з яким вони були друзями".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування