Азаров переконував американця, що дефіцит бюджету буде низький

Четвер, 7 квітня 2011, 20:38

Прем‘єр Микола Азаров переконаний, що дефіцит Державного бюджету у поточному році не перевищить 2,5%.

Про це він заявив у четвер під час зустрічі із заступником міністра фінансів США Крістофером Стартом, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"2010 рік ми закінчили з приростом ВВП більше 4%, дефіцит бюджету нам вдалося зменшити до 5,5%. Уже в цьому році ми перший квартал проходимо з профіцитом, і тому у нас немає ніяких сумнівів, що річний дефіцит бюджету в поточному році буде приблизно на рівні 2,5%, не більше", - наголосив Азаров.

Він нагадав, що в 2009 році падіння ВВП становило 15%, а дефіцит Держбюджету сягнув 16%.

Прем‘єр підкреслив, що в цілому річні прогнози розвитку оптимістичні, хоча є серйозні виклики і проблеми, пов’язані з підвищенням світових цін на нафту та продовольство.

За його словами, уряд докладе максимум зусиль для того, щоб знизити їх негативний вплив на економіку України.

В свою чергу заступник міністра фінансів США позитивно оцінив об’єктивні результати діяльності уряду України за рік, що минув з попередньої зустрічі з главою українського уряду, що відбулася 23 березня 2010 року.

"За цей рік вам багато вдалося зробити, Уряду є чим пишатися, бо це був складний період і для України, і для світу. Але ви досягли суттєвого прогресу", - заявив він.

"Час у проведенні реформ відіграє велику роль. І якщо вам потрібно зробити паузу у цьому процесі, то нехай вона не буде затяжною. Чим швидше ви проведе реформи, тим краще", - підкреслив Смарт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News