Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції запевняють, що за "теракт" невинуваті не сидітимуть

П'ятниця, 8 квітня 2011, 08:23

У Міністерстві внутрішніх справ називають "інсинуаціями" повідомлення про те, що затримані за підозрою в організації вибухів у Макіївці не могли вчинити ці дії.

Про це заявив начальник Головного управління МВС у Донецькій області Микола Куп’янський на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Мені б не вистачило часу, відведеного для цієї прес-конференції, щоб розповісти про той обсяг роботи, яка проведена при розслідуванні вибухів у Макіївці. Всі ті інсинуації і чутки, які публікуються в окремих інтернет-виданнях, вони не відповідають дійсності", - сказав він.

"Я на сьогодні висловлюю свою позицію, підтверджену фактами, насамперед, фактами, які ми маємо в розпорядженні. Але факти, насамперед, докази, якими користується, має в своєму розпорядженні слідство, я сьогодні наводити не буду, адже це – таємниця слідства. Оцінку цим фактам дасть суд", - заявив Куп’янський.

"Тому давайте це залишимо для суддів, які винесуть свій вердикт і дадуть оцінку роботі правоохоронних органів, – я маю на увазі Службу безпеки і управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області", - додав він.

Начальник обласної міліції підкреслив: "Повірте, ніхто не намагається сісти замість цих осіб, які скоїли цей злочин".

Він нагадав, що правоохоронці знають про свою відповідальність за незаконне притягнення невинних до кримінальної відповідальності.

"Ви розумієте, що за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності відповідатимуть ті, хто збирав доказову базу. Тому я впевнений, що серед працівників органів внутрішніх справ, серед працівників Служби безпеки України немає таких осіб", - заявив Куп’янський.

"Крім того, нагляд за дотриманням законодавства під час розслідування цієї кримінальної справи здійснює прокуратура, яка теж дає оцінку цій доказовій базі", - пояснив він.

"Тому я пропоную всім користуватися не чутками, а даними, які надають офіційні джерела з правоохоронних органів, – чи то органи внутрішніх справ, Служба безпеки України або прокуратура, котра здійснює нагляд", - звернувся представник МВС до журналістів.

Як відомо, 20 січня в Макіївці сталися два вибухи - біля торгового центру і біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства "Макіїввугілля". У результаті вибухів ніхто не постраждав.

Неподалік від одного з місць вибуху на стіні був знайдений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей і попередження про нові вибухи в разі несплати.

За фактами вибухів у Макіївці Управління СБУ в Донецькій області порушило кримінальну справу за ознаками злочину за ч.2 ст.258 Кримінального кодексу (теракт). Слідчий відділ Управління СБУ в Донецькій області вже направив матеріали справи в прокуратуру.

Перед тим джерело в Донецькому облуправлінні СБУ повідомило DT.UA, що оперативники СБУ переконалися: затримані міліцією підозрювані ті вибухи влаштувати не могли.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...