Брат екс-президента Польщі допускає, що Леха Качиньського вбили

П'ятниця, 8 квітня 2011, 08:59

Брат-близнюк загиблого в авіакатастрофі під Смоленськом Леха Качиньського Ярослав не виключає ймовірності, що екс-президент Польщі був убитий.

Про це він заявив у четвер, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на агентство ЕФЕ.

Ярослав Качиньський заявив, що нинішній уряд країни на чолі з лібералом Дональдом Туском не хоче знати всю правду про авіакатастрофу.

Політик висловив жаль у зв’язку з тим, що прокуратура Польщі відкинула версію про вбивство Леха Качиньського, ґрунтуючись на наявних у її розпорядженні матеріалах.

За його словами, можливо, існують свідчення, які могли б змінити хід розслідування.

"Я б не хотів називати це розслідування бутафорією, однак вважаю, що якщо уряд дізнається всю правду, то це завдасть йому шкоди", - сказав Ярослав Качиньський.

Як відомо, літак із офіційною делегацією Польщі розбився під Смоленськом уранці 10 квітня 2010 року. На борту були 96 осіб, у тому числі Качиньський і його дружина, відомі політики, релігійні й громадські діячі, які прямували до Катині для участі в пам'ятних заходах. Вижити не вдалося нікому.

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) у січні цього року оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, відповідно до якого безпосередньою причиною катастрофи визнане рішення екіпажа не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту й підготовці екіпажа.

Розслідування катастрофи за лінією Слідчого комітету Російської Федерації триває.

Польща веде власне розслідування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування