КУПР: Влада замітає сліди "фабрикації справи проти Майдану"

П'ятниця, 8 квітня 2011, 09:45

"Коаліція учасників помаранчевоі революціі" заявляє, що влада знищує речові докази у справі про пошкодження підприємцями покриття Майдану Незалежності в Києві.

"Після обіду 7 квітня на Майдані Незалежності з’явилися робітники, які встановили паркан і розпочали демонтаж покриття", - повідомляє прес-служба ВГО КУПР.

"На сьогоднішній день покриття Майдану є речовим доказом у кримінальній справі, порушеній проти організатора "підприємницького Майдану" Сергія Мельниченка і кількох активістів підприємницького протесту. За законом, речові докази мають зберігатися до суду, а їх знищення є кримінальним злочином", - наголошує організація.

Втім, міліція і міська влада "вже вдруге намагаються знищити ці артефакти під приводом проведення планового ремонту", - додає КУПР.

На думку членів організації, така завзятість викликана тим, що "насправді учасники виступів ніякого покриття не пошкоджували, і в разі призначення належної експертизи цей факт стане юридично доведеним".

"Натомість постане питання про нецільове використання коштів керівництвом МВС, яке за державні кошти залучило велику кількість своїх працівників - слідчих, експертів, інших фахівців тощо - до фабрикації справи проти Майдану. Замість того, щоб боротися із справжньою злочинністю, яка за час керівництва Могильова А.В. зросла майже у півтора рази", - сказано в заяві.

"Постане питання і про подання завідомо хибних свідчень працівниками шляхоуправління і благоустрою, які заявили про завдані збитки у особливо великих розмірах", - додає КУПР.

"Набагато простіше швиденько, незважаючи на погоду, "відремонтувати" покриття Майдану і потім доводити, що пошкодження були - але вже відремонтували. І весь кошторис повісити на лідерів підприємницького протесту в якості збитку", - переконані в організації.

КУПР нагадує, що така спроба вже робилася 1 лютого, але активісти громадських організацій зупинили її за допомогою журналістів.

Організація просить журналістів знову "зафіксувати протизаконні спроби реконструкції покриття". "На Майдані знаходяться активісти громадських організацій, які зможуть прокоментувати події, що відбуваються", - сказано в повідомленні.

Справу проти Сергія Мельниченка та п’ятьох активістів Податкового Майдану 1 квітня передано до Шевченківського райсуду Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...