Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" вже не приховують, що обмежити хотіли саме Тимошенко

П'ятниця, 8 квітня 2011, 14:57

Регіонали допускають, що Юлія Тимошенко збиралася знайомитися з матеріалами своєї кримінальної справи до чергових виборів.

Про це на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи ухвалення парламентом законопроекту, який допускає обмеження терміну ознайомлення обвинуваченого і його адвоката з матеріалами справи, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Раніше у нас нічим не обмежувався термін ознайомлення з матеріалами слідства, чим користувалися окремі зловмисники, які свідомо затягували ознайомлення з документами для того, щоб тим чи іншим шляхом або відсунути ухвалення рішення судом, або взагалі уникнути покарання", - зазначив він.

"Природно, окремі колеги спробували це порівняти з персоналіями, які сьогодні присутні в політичному полі", - заявив Єфремов.

Але, на думку регіонала, якщо брати дійсне співвідношення "прийняття даного документа з тими персоналіями, які називаються, то взагалі викликає здивування".

"Тоді виходить на поверхню одна проста істина, що люди не хочуть просто знайомитися з матеріалами слідства, всіляко затягують розгляд цих матеріалів з однією метою - уникнути покарання і, можливо, затягнути цей процес під якийсь черговий виборчий процес", - сказав він .

За словами Єфремова, "законом обумовлено, що люди, які перебувають у виборчому процесі, вони уникають відповідальності і щодо досудового слідства, і щодо ухвалення судових рішень".

Як відомо, Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє слідству обмежувати терміни ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

БЮТ має намір оскаржити це рішення в Конституційному Суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування