Корупційні схеми минулого Кабміну діють і зараз - ГоловКРУ

Субота, 9 квітня 2011, 10:40

В Україні збереглися всі схеми розкрадання державних коштів.

Про це заявив керівник Головного Контрольно-ревізійного управління України (ГоловКРУ) Петро Андрєєв в інтерв'ю ZN.UA.

"Я розумію, що наживаю собі цими словами масу ворогів, але я дію відповідно з функціями і завданнями, які покладені на мене законодавством і главою держави", - сказав глава ГоловКРУ.
 
За його словами, відомство провело аудит стану економіки країни за 2008-2009 роки, виявивши різних фінансових порушень на суму 93 мільярдів гривень.

"Встановлені конкретні особи, директори державних підприємств які проводили глибоко збиткову для держави і вигідну для конкретних комерційних структур діяльність", - розповів Андрєєв.

"Але, на жаль, до наших рекомендацій про необхідність звільнити заплямувавших себе керівників у більшості випадків не прислухаються", - додав він.

Чиновник зазначив, що "всупереч документам, міністри переукладають контракти з директорами держпідприємств, і зберігають, таким чином, ті самі схеми, які діяли при минулому уряді".

"На останньому засіданні Кабміну за дорученням прем'єр-міністра я піднімав це питання - органи управління не реагують ні на які матеріали, що стосуються дій посадових осіб, які допускають фінансові порушення", - повідомив Андрєєв.

"Я сказав: "Микола Янович (Азаров), я можу щороку доповідати на засіданнях Кабміну про крадіжки бюджетних коштів і корупції, і ми будемо говорити про одні і ті ж порушення, тому що по суті нічого не змінюється. Напевно, така ситуація влаштовує органи управління, але вона не влаштовує нас як фінансову інспекцію", - розповів глава ГоловКРУ.

Відповідаючи на питання, чи лобіюють міністри чинного уряду шахрайські схеми роботи, Андрєєв відповів: "На жаль, в деяких випадках це виглядає саме так".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News