Німці пройшлися по "наперсточнику" Ахметову і "бикоподібному" Януковичу

Неділя, 1 травня 2011, 21:49

Німецька преса в публікації за 27 квітня прокоментувала купівлю бізнесменом Ринатом Ахметовим пентхауса в Лондоні.

"Для Рината Ахметова, котрий придбав ексклюзивну квартиру в Лондоні за 160 млн. доларів, подібна сума - суща дурниця", - цитує Inopressa.ru німецьке видання "Süddeutsche Zeitung".

"Як стверджує жовта преса, Ахметов до того ж доплатив ще 70 млн. за перепланування, щоб з'єднати дві квартири в один пентхаус", - йдеться у статті.

Нове житло Ахметова, розташоване в комплексі, побудованому за проектом Річарда Роджерса, за адресою Гайд-парк, 1, має площу 2323 кв. метра і чарівний вид з вікон. До всього іншого "додаються цілодобовий сервіс, винний льох і нафтові шейхи в якості сусідів".

"Тим самим Ринат Ахметов зробив ще один крок до суспільного визнання, - пише автор. - Згідно найскромнішими оцінками, йому належать хімічні фабрики, сталеливарні заводи та вугільні шахти в східноукраїнському промисловому регіоні Донбас, а також декілька телеканалів і газет".

"Як людині, яка стоїть за спиною пролетарського вигляду президента Януковича, Ахметову висловлюють свою повагу і західні політики. Ахметова запрошують в салони Давосу, Брюсселя, Лондона і Вашингтона", - підкреслює газета.

Вона відзначає, що в київській пресі поширилася чутка, згідно з якою 44-річний татарин Ахметов, статки якого оцінюються в 15 млрд. євро, розпочинав як наперсточник на набережній Ялти, поступово піднімаючись все вище по ієрархічній драбині донецької мафії, що взяла Донбас під свій контроль в 90-і роки.

Деякі з провідних тамтешніх політиків і мафіозі загинули в 1995-му під час вибуху віп-ложі на стадіоні під час гри місцевого футбольного клубу "Шахтар", йдеться в публікації.

"З послідуючих за цим боїв за спадок Ахметов вийшов переможцем, здобувши союзника в бикоподібному регіональному політиці Януковичі, який і сам в молодості вирішував проблеми за допомогою кулаків", - відзначає автор.

"Обидва, втім, в останні роки пройшли курси витончених манер. У першу чергу Ахметов навчився елегантним рухам на міжнародному паркеті. А незабаром він зможе запрошувати гостей у своє житло за адресою Гайд-парк, 1", - йдеться в публікації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування