Міліція не побачила у Львові "грубих порушень"

Вівторок, 10 травня 2011, 10:57

Міліція не зафіксувала "грубих порушень громадського порядку" на Львівщині 9 травня.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС з приводу подій, які мали місце у Львові 9 травня.

"Хоча деякі сили і намагалися дестабілізувати обстановку та спровокувати сутички між представниками різних політичних партій, завдяки правильній розстановці сил і засобів та вдалому оперативному перекриттю грубих порушень громадського порядку не допущено, однак декілька інцидентів усе ж таки мали місце", - заявили у міліції.

Як зазначається у повідомленні, "незважаючи на судову заборону проводити у цей день будь-які громадсько-політичні акції, окрім офіційних, представники деяких політичних сил намагалися незаконно мітингувати".

"Саме під час таких демонстрацій правоохоронці зафіксували декілька хуліганських проявів. Зокрема, активісти однієї із політичних партій розбили скло автобусу, який перевозив людей, також спалили полотнище червоного кольору", - наголосили у МВС.

"Окрім цього до правоохоронців звернувся 60-річний львів’янин. Він розповів, що на вулиці до нього підійшли двоє невідомих, штовхнули і зірвали з нього Георгієвську стрічку та ювілейну медаль", - заявили у прес-службі.

Правоохоронці повідомили, що "в обох випадках міліціонери "на гарячому" затримали підозрюваних".

"До медичного закладу звернувся 23-річний житель Львова з пораненням ноги. У подальшому правоохоронці з’ясували, що потерпілий отримав ушкодження з пристрою для відстрілу гумовими кулями від 29-річного львів’янина під час виниклого конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Міліція з’ясовує усі обставини вищевказаних справ та вирішує питання про притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Також міліція попередила усі політичні сили про особисту відповідальність кожного, хто переступає межу закону.

"Незалежно від поглядів та приналежності до тієї чи іншої політичної партії поводити себе виключно в рамках закону – обов’язок кожного громадянина нашої держави", - заявили у МВС.

"Усе, що не заборонено законом – дозволено, однак якщо це хуліганські прояви, заклики до міжнаціональної ворожнечі чи радикально налаштовані гасла, за такі дії винні відповідати будуть за усієї строгістю закону", - наголошується у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News