Всередині Шенгену можуть поновити контроль

Вівторок, 3 травня 2011, 10:07

У Європі обговорюють можливість поновлення контролю на кордонах всередині Шенгенського простору.

Як повідомляє "Німецька хвиля", за це виступають Італія та Франція.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у своєму листі до італійського прем’єра Сильвіо Берлусконі та французького президента Ніколя Саркозі зазначив, що тимчасовий контроль кордонів всередині ЄС є "можливістю", але для цього має бути визначено чіткі критерії.

Крім того, як зазначається у публікації, завдяки поліпшенню погоди після десятиденної перерви до берегів Італії знову почали масово прибувати нелегальні мігранти з Північної Африки.

Тільки цими вихідними до Південної Італії прибули майже 3 тисячі осіб, в основному з Тунісу та Лівії.

Біженців розміщують у центрах тимчасового перебування, а тих, хто приїхав раніше, відправляють кораблями на материкову частину Італії.

Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні висловив прогноз, що загальна кількість біженців становитиме близько 50 тисяч осіб.

Він зазначив, що біженці будуть розміщуватися у спеціальних структурах на території всієї Італії, і що італійські регіони не повинні чинити опору, а мусять їх приймати у пропорції до кількості власного населення.

Щодо нелегальних мігрантів, які не мають права на статус біженця, то їх повертатимуть додому, додав італійський міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування