У Європі нагадали Україні про долю Північної Африки

Вівторок, 3 травня 2011, 14:24

Події в країнах Північної Африки демонструють той факт, що стійка стабільність можлива тільки на основі демократії.

Про це заявив президент Європарламенту Єжи Бузек у вівторок у Брюсселі в частині виступу на установчому засіданні міжпарламентської асамблеї Euronest, присвяченій Україні.

"З руху, який історични змінив Північну Африку, нам відомо, що стабільність може бути тільки в демократичних країнах. Демократія приносить довгострокову стабільність", - заявив він.

Президент Європарламенту вважає, що на даний час Україна стоїть перед низкою викликів.

"Ще є робота, яку потрібно виконати в сфері свободи засобів масової інформації, поводження з опозиційними політиками. Ми чуємо сигнали стурбованості у цій сфері", - сказав європейський політик.

Разом з тим, за його словами, Європейський парламент вітає ключову роль, яку Україна відіграє в сфері ведення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

Крім того, Бузек вважає за необхідне працювати спільно над вирішенням Придністровської проблеми.

У свою чергу, глава комітету Верховної Ради з євроінтеграції Борис Тарасюк заявив, що після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС цей комітет повинен бути перетворений в парламентський комітет з асоціації.

"Ми очікуємо в цьому зв'язку, що новий орган одержить статус, аналогічний статусу спільних парламентських комітетів, які Європейський парламент створює з асоційованими країнами", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування