На Дніпропетровщині упіймали псевдоДАІшників

Вівторок, 3 травня 2011, 20:11

На Дніпропетровщині затримано шахраїв, які під виглядом працівників ДАІ ошукували водіїв.

Як повідомляє прес-служба МВС, 2 травня працівники взводу дорожньо-патрульної служби з забезпечення супроводження УДАІ ГУ МВС в Дніпропетровській області відпрацьовували автодорогу Харків–Сімферополь–Алушта–Ялта.

"У Новомосковському районі їхню увагу привернув автомобіль "Мазда-6" та працівник міліції, який нібито за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль "Опель Антора" з російськими номерами", - йдеться у повідомленні.

"В цей час пасажир "Мазди-6", перебуваючи в салоні іномарки, помітив патрульний автомобіль ДАІ, який наблизився, тож миттєво зреагувавши він зник у лісосмузі", - зазначили у міліції.

"Згодом, як з’ясувалося, саме у такий спосіб двоє молодиків під виглядом працівників ДАІ ошукували водіїв, які начебто порушували правила дорожнього руху та штрафували їх. До речі, у форменому одязі працівника дорожньо-патрульної служби був перевдягнений 28-річний місцевий мешканець", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також заявили, що в автомобілі "Мазда-6" "превдодаішники встановили прилад, який змінював автоматично, шляхом натиснення відповідної кнопки у салоні, державний номер із білого на синій".

"Крім цього, під решіткою радіатора зловмисники встановили ще й проблискові маячки. Під час візуального огляду автомобіля-порушника, в салоні правоохоронці знайшли жилет, жезл для зупинки транспортних засобів та правила дорожнього руху України", - наголошується у повідомленні.

Наразі автомобіль разом із 28-річним порушником затримано. Щодо пасажира "Мазди-6", то його особу встановлено та вживаються заходи щодо затримання.

Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 353 "Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи" Кримінального кодексу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування