Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє скаржитися у міжнародні суди

Середа, 4 травня 2011, 11:55

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко наполягає на тому, що депутат Сергій Власенко має право бути її захисником.

Про це вона сказала, прийшовши разом з Власенком до Генпрокуратури, повідомляє УНІАН.

"Генеральна прокуратура, порушуючи закон, рішення Конституційного Суду, намагається мене позбавити мого права обрати захисника. Крім того, вони наполягають, щоб я обов’язково залучила не захисника, а адвоката", - сказала Тимошенко.

У свою чергу, Власенко пояснив, що, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, кожна людина може залучити до захисту захисника, але не обов’язково саме адвоката.

"Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає такої процесуальної фігури як адвокат. Мова йде про захисника, а крім адвоката у кримінальному процесі захисниками можуть бути інші фахівці в галузі права, а також близькі родичі", - сказав він.

"Звичайно, родич, у якого навіть може не бути юридичної освіти, не може виконувати адвокатської діяльності, навіть будучи захисником. Тому й інші фахівці в галузі права не виконують адвокатської діяльності, навіть надаючи захист у кримінальному процесі", - додав депутат.

За словами Власенка, саме в такому статусі – іншого спеціаліста в галузі права – він захищатиме Тимошенко у справі щодо газових угод 2009 року.

За його словами, лідер партії "Батьківщина", посилаючись на статтю 44 КПК України, заявила перед слідчими про його залучення як захисника.

"Ця позиція абсолютно чітко кореспондується із рішенням Конституційного Суду України від 2000 року у справі Солдатова – у справі щодо допуску захисника до участі в кримінальному процесі", - додав він.

У свою чергу, Тимошенко повідомила, що Богдан Ференц залишається її захисником в інших кримінальних справах, порушених проти неї щодо закупівлі автомобілів для сільської медицини та використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

Тимошенко також заявила, що має намір оскаржити в міжнародних судах незаконні, на її думку, дії Генпрокуратури, в тому числі і можливу зміну запобіжного заходу на арешт."Це буде на замовлення, незаконно, з порушенням всіх моїх прав, і ми, безумовно, будемо кожну незаконну дію прокуратури, розуміючи, що наші українські суди - це не суди... оскаржувати в міжнародних судах, будемо захищатися і захищати Україну", - заявила вона, повідомляє Інтерфакс-Украина.

Тимошенко підкреслила, що вона не буде здивована такою дією з боку прокуратури.

"Хіба я можу прогнозувати, в який момент вони порушать закон, порушать Конституцію і будуть здійснювати політичні репресії", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування