Президент ЄНП: Янукович намагається задушити опозицію

Середа, 4 травня 2011, 17:41

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс засуджує порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко газових договорів.

Про це йдеться в заяві Мартенса, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Ця остання в серії послідовних кримінальних справ проти Юлії Тимошенко також є політично-вмотивованою і являє собою ще одну організовану спробу президента Януковича залякати і придушити демократичну опозицію в Україні", - сказано у ній.

Президент ЄНП також "глибоко занепокоєний" намірами Януковича змінити Конституцію "непрозорим шляхом, ще більше віддаливши Україну від норм і цінностей ЄС".

"Будь-які зміни в Конституції країни повинні відповідати європейським демократичним стандартам, а також зміцнювати розподіл влади і незалежність судової гілки", - наголосив він.

"Не забуваючи про всі попередні заяви ЄНП та заяви від імені ЄНП, я продовжуватиму пильно спостерігати за подіями в Україні і реагувати відповідним чином. Крім того, я ще раз висловлюю свою повну підтримку партії "Батьківщина" та її лідеру Юлії Тимошенко. Я з нетерпінням чекаю на зустріч з нею на нашому наступному розширеному Самміті ЄНП в Брюсселі", - додав Мартенс.

Як відомо, партія "Батьківщина" входить до складу ЄНП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News