Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник змушує університети платити по 30 тисяч приватній компанії

Четвер, 5 травня 2011, 13:14

Міністерство освіти розіслало в українські вищі навчальні заклади листи з вимогою оплатити послуги сайту osvita.com для створення "Єдиного освітнього інформаційного вікна".

Про це пише видання "Свідомо".

"Щоб твій університет з’явився на цьому сайті, треба віддати кілька тисяч гривень на рік. Якщо взяти загальну кількість університетів, то можна тільки уявити, які гроші за цим стоять" - наводить видання слова ректора одного з університетів.

Йому, як і решті керманичів українських вишів, надійшла вимога від Мінпідписати договір з ТОВ "Імперія інфо" - власницею сайту www.osvita.com.

Власники сайту просять з ректорів по 7,5 тисяч гривень за квартал. Тобто – 30 тисяч на рік, за які виш внесуть у базу і періодично писатимуть про нього.

За даними МОН зараз в Україні 854 вищі навчальні заклади 1-4 рівня акредитації.

Відповідно, "Імперія-інфо", за допомогою Міносвіти, має шанс заробити 25 620 000 гривень цього року, і стільки – протягом всіх наступних років.

"Враховуючи, що 693 з 854 ВНЗ – державні і фінансуються з державного бюджету, то плата буде братися саме з гаманців платників податків. А це – 20 790 000 гривень на рік", - йдеться в статті.

Власником ТОВ "Імперія інфо" є 24-річний киянин Олександр Гудков.

Його батько — Микола Гудков –  працює на посаді керівника Департаменту персоналу і керівних кадрів у Міносвіти. До приходу в Міністерство Микола Гудков очолював прес-службу депутата Київради Дениса Костржевського (гендиректор "Жулян").

Відтоді працював і разом з Сергієм Барановим-Мохортом, що потрапив в Київраду від Партії регіонів.

Дмитро Табачник ще у жовтні 2010-го урочисто представив і рекомендував компанію як нового і потужного інформаційного партнера Міносвіти.

Сайт щодня викладає стоси новин і повідомленням – про останні рішення Табачника, про реформи у вишах і новини від ректорів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування