Комуністи винесуть на референдум мову, МВФ, СОТ і ЄЕП

П'ятниця, 6 травня 2011, 16:18

КПУ має намір цього року організувати і провести всеукраїнський народний референдум з дев`ятьма питаннями, що стосуються розвитку країни.

Про це у п’ятницю на прес-конференції в Києві повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

Референдум "триватиме впродовж цього, 2011 року, але якщо ми не зможемо в повному обсязі вирішити ті завдання, які ми поставили, то це матиме продовження і в 2012 році", - додав він, повідомляє УНІАН.

Як сказав Симоненко, на референдум буде винесено 9 питань, що стосуються продажу землі, приватизації підприємств ряду галузей, тарифів на житлово-комунальні послуги, продовольчої безпеки, пенсійної реформи, мовної політики, співпраці України з МВФ, СОТ, Митним союзом і Єдиним економічним простором.

"Ми поставили завдання, звернувшись з 9-ма питаннями до наших громадян, насамперед зробити їх активними учасниками відпрацювання державної політики. Вони мають розуміти, що вони не тільки електорат, який залучають у день виборів, щоб вони голосували, а це люди, які думають про майбутнє, і вони формують сьогодні позицію влади через такий референдум, щоб здійснювати тиск на владу і робити те, що є волею народу України", - підкреслив лідер комуністів.

За словами Симоненка, КПУ приступить до збору підписів для проведення референдуму відразу ж після Дня Перемоги і вже готові зразки листівок і буклетів на цю тематику.

"Ми вважаємо за необхідне, проводячи цей референдум, сформувати позицію для влади", - пояснив Симоненко і підкреслив, що референдум має сформувати думку громадян України і закласти її в основу подальшої роботи влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування