Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє земельний референдум

П'ятниця, 6 травня 2011, 17:23

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наполягає на проведенні земельного референдуму в країні.

Про це вона заявила на прес-конференції в Сумах, повідомляє її сайт.

Тимошенко переконана, що ініціативні групи обов'язково зберуть три мільйони підписів, необхідних для проведення Всеукраїнського референдуму з питань подовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

За її словами, зараз в регіонах створюються ініціативні групи та проводяться їх збори для організації збору підписів.

"Потім ми мусимо отримати підписні листи від Центральної виборчої комісії. Якщо вони їх не видадуть, то ми, безумовно, будемо збирати підписи на тих підписних листах, які надрукуємо самі. І ми будемо наполягати, щоб референдум був оголошений", - пояснила вона.

"Якщо влада сьогодні рахується з думкою людей, як вона це публічно заявляє, то, безумовно, референдум буде оголошений, а якщо будуть нехтувати підписами людей, то всі їх оборудки по землі в певний час будуть визнані такими, як незаконні. І тоді вони понесуть великі втрати, в тому числі і матеріальні", - вважає лідер партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко вважає, що скасування мораторію на продаж землі є передчасним.


Екс-прем'єр не виключила, що підприємці будуть вирощувати сільськогосподарські культури, які приносять найбільший прибуток, і в першу чергу, олійні культури.

"Це значить, що продовольчий баланс країни може бути порушений, і якість землі погіршено досить суттєво, що призведе до довготривалих втрат в аграрному комплексі", - зазначила Тимошенко.

На її думку, влада через скасування мораторію на продаж землі ставить "новітній неприпустимий експеримент".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування