Навіть Партії регіонів не дозволили тривожити патріарха Кирила?

П'ятниця, 6 травня 2011, 18:34

Харкiвський окружний адмiнiстративний суд заборонив Партiї регiонiв та Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" проводити мiтинги у суботу в Харковi у зв'язку з приїздом патрiарха Московського i всiєї Русi Кирилла

Про це повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" голова Харкiвської обласної органiзацiї "Свободи" Iгор Швайка.

За словами Швайки, суд задовольнив позов Харкiвської мiськради про заборону мiтингiв 7 травня бiля Харкiвського театру опери та балету, де патрiарх Кирило планує привiтати митрополита Харкiвського i Богодухiвського Никодима з ювiлеєм.

За словами I.Швайки, заборона на проведення пiкетiв мерiя об?рунтована тим, що вулицею Сумською, на якiй розташований театр опери та балету, їздить багато машин, а майданчик бiля театру є улюбленим мiсцем вiдпочинку харкiв'ян.

"Ми все одно вийдемо на пiкет, оскiльки нашу заяву подавали вiд мiського осередку органiзацiї, а суддя, оголошуючи рiшення, заборонила мiтингувати обласному осередку. Щоправда, рiшення на руки нам ще не видали", - зазначив I.Швайка.

"Пiд час судового засiдання мiський та обласний осередки Партiї регiонiв обстоювали дiаметрально протилежнi позицiї. Представники обласної органiзацiї Партiї регiонiв активно заперечують проти позову Харкiвської мiської ради про заборону будь-яких масових заходiв бiля Харкiвського академiчного театру опери та балету 7 травня", - сказано в заявi Харкiвської облорганiзацiї ВО "Свобода", розмiщенiй на її офiцiйному сайтi.

Водночас прес-секретар обласної органiзацiї Партiї регiонiв Вiкторiя Маренич повiдомила агентству "Iнтерфакс-Україна", що їй нiчого не вiдомо "про мiтинг, який нiбито хтось десь органiзовує".

Як повiдомлялося, 6-8 травня патрiарх Московський i всiєї Русi Кирило побуває з архiпастирським вiзитом в Донецьку та Харковi, де вiзьме участь в урочистостях на честь 90-рiччя митрополита Харкiвського i Богодухiвського Никодима. Партiя регiонiв подала до мiськради заявку про проведення вiтального мiтингу в кiлькостi 12 тис. учасникiв.

ВО "Свобода" подало заявку на проведення театралiзованого пiкету проти вiзиту патрiарха в кiлькостi до 70 осiб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування