Тимошенко назвала червоний прапор технологією розбрату

П'ятниця, 6 травня 2011, 19:48

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що поява червоних прапорів замість національного прапору під час святкування Дня Перемоги продовжує нав’язування думки про нібито незначний внесок українців під час Другої світової війни.

Про це Тимошенко заявила на прес-конференції в Сумах, повідомляє її сайт.

"Прийняття цього Закону є певним продовженням тих риторик, які останнім часом з'явилися, що українці нібито – зовсім не учасники Перемоги в 1945 році, і що це інша країна перемагала, і це могло би бути зроблено і без українців. І коли прибирають з цього свята наш національний прапор – це ще раз підкреслює ту тезу, що Україна – ні при чому до цієї великої Перемоги", - заявила вона.

Лідер "Батьківщини" підкреслила, що категорично не підтримує Закон про обов’язкове вивішування 9 травня червоного прапора як копії прапора Перемоги.

Водночас вона визнає, що під час війни 1941-1945 років цей прапор був символом об’єднання всієї нації у боротьбі з ворогом.

"Сьогодні це технологія роз'єднання, технологія розбрату, технологія відволікання уваги людей від тих проблем, які сьогодні штучно створені в їх житті – соціальні, проблеми з роботою, з веденням бізнесу з навчанням, з лікуванням", - зазначила вона.

Як відомо, 21 квітня цього року Верховна Рада 260 голосами підтримала внесення змін до Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги), які передбачають підняття 9 травня копій прапора Перемоги на будинках, щоглах, флагштоках.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування